Cea mai rapida camera de filmat din lume

Phantom V12, inventie romaneasca

Cea mai rapida camera de filmat a fost inventata in Romania, va inchipuiati altfel ? Folosita la realizarea documentarului de pe Discovery, “Time Warp”, va fi prezentata pe 5 si 6 iunie la Festivalul International de Film Transilvania.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=X0-TbUUXDtM[/youtube]

Am inventat stilouri, avioane, de ce nu si camere rapide ?! Poate prindem si noi romanul, hot de buzunare de prin alte tari :) , ca deh, ce sa fure de aici, captuseala buzunarului sau biletele de loto necastigatoare ?

 • Share pe Facebook
 • Google+
 • Twitter

2 thoughts on “Cea mai rapida camera de filmat din lume”

 1. Peste tot vad aceeasi greseala la acest articol, camera digitala cu care se filmeaza la “time Warp” nu se numeste Phantom ci PHOTRON (si nu este facuta de un roman ci de 2 japonezi, adevarat ca la baza tehnologiei phantom a stat un roman insa nu el a creat modelul V12) mai exact Photron SA 5 capabila de a inregistra pana la 1.000.000 de cadre pe secunda si un timp de expunere de 367 nanosecunde. Mai exista si un alt aspect, toate camerele video ultrarapide din lume ce pot sa depaseasca pragul de 700.000 de cadre si / sau 1 microsecunda timp de expunere sunt restrictionate vanzarii de catre guvernul american deoarece se caracterizeaza ca aplicatii strategice, deaceea acestea exista numai in cadrul unitatilor militare sau de cercetare cu apobarea expresa a producatorului.

 2. Stimate RTU,
  Pentru materialele emisiunii Time Warp se filmeaza atat cu Photron (apartine laboratorului MIT) cat si cu diverse modele din seria Phantom. De altfel, in multe dintre editii, se observa in imagine atat una sau mai multe camere Phantom alaturi de Photron. La baza tehnologiei Phantom au stat 3 romani, patentul este pe numele acestora. Romanul la care te referi este Alexandru Aciu, care din pacate a incetat din viata, el a inventat sistemul de senzori CMOS pentru capturi de foarte mare viteza. Ceilalti doi romani, Petru Pop si Radu Corlan, au inventat conceptul software si hardware al camerelor Phantom si Miro, iar in prezent conduc departamentul de cercetare si dezvolare al fabricantului american, departament care se afla in Romania. Ei sunt cei care au creat si modelul v12.
  http://www.freepatentsonline.com/5625412.pdf
  Tot in Romania se afla si divizia de service, reparatii si upgrade pentru toate modelele phantom de serie V. In Statele Unite se afla linia de asamblare a tuturor modelelor Phantom si Miro, divizia de marketing si cea de upgrade a modelelor de serie cinema.
  Informatia ta privind restrictiile de vanzare este partial eronata. Restrictia se refera exclusiv la vanzari catre teritorii care au embargo impus de Statele Unite. Prin contract, orice cumparator semneaza ca nu va folosi echipamentul achizitionat in aplicatii militare si de cercetare strategica in favoarea acelor anume tari, si nu il va revinde catre acestia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *