Analiza Biomecanica – Corneliu Neagu

Cuvantul de ordine este prevenirea si aceasta nu in virtutea sintagmei care spune ca “este mai uşor sa previi decat sa tratezi”, ci pentru faptul ca sunt boli pentru care prevenirea este singura actiune cu acoperirea adevarului stiintific . Aceasta se poate exemplifica prin bolile autoimune caracteristice adultului tanar, dintre care amintesc doar Spondilita Anchilozanta din Reumatologie si Scleroza Multipla din Neurologie.

Este stiut ca fiecare idee isi are timpul sau. Eu cred cu tarie ca incepind cu aceste rinduri, asistam la nasterea unui nou mod de a face medicina, un mod care va defini mileniul in care tocmai am patruns.

Nota dominanta a acestui mod este “medicina” biomecanicii. Toate cunostintele acumulate de medicina de-a lungul timpului raman valabile, dar devin subsecvente pentru o anume categorie de boli.

Daca se va dovedi ca am dreptate, nu peste mult timp, pina si specialistii vor fi de acord ca modul de tratare actual a unor boli, si voi argumenta afirmatia la momentul potrivit cu cazul Spondilitei Anchilozante, poate fi catalogat, cu putin umor, drept : “o gluma neinspirata a baetilor cu diploma in medicina fata de “blondele” de bolnavi”.

Imi asum riscul judecatii timpului pentru vorbele folosite, se poate, neinspirat.

Nu ma astept ca schimbarile sa se produca curind in practica curenta.

Eu am in vedere cunoasterea in sine si lumea celor care dau “ora exacta” in medicina .

Si aceasta doar daca a sosit timpul Ideii.

Citeste mai mult

Sursa: abcn.ro

 • Share pe Facebook
 • Google+
 • Twitter

One thought on “Analiza Biomecanica – Corneliu Neagu”

 1. Buna ziua.
  Daca va intereseaza efectul placebo, daca doriti sa stiti mai multe, daca aveti intrebari referitor la acest subiect sau daca doriti sa ne impartasiti din cunostintele sau experienta dvs. va astept sa va alaturati grupului yahoo Efect_Placebo .

  Va multumesc.

  Adrian

  Efect_Placebo
  http://groups.yahoo.com/group/Efect_Placebo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *