Interviu exclusiv : Hi-Q

hiq2

Hi-Q este una dintre putinele trupe din Romania care poate aduce bucurie pe chipurile si in sufletele oamenilor inca de la prima ascultare. “Gasca mea”, “Lose you” sau “Asa-s prietenii” sunt doar cateva dintre exemplele de hituri marca Hi-Q. Pe 29 iulie trupa va implini 13 ani de existenta, 13 fiind un numar cu noroc pentru Anya, Florin si Mihai. Pana la aniversare insa, care suntem convinsi ca va fi una deosebita, Hi-Q “vin” astazi la noi intr-un nou interviu in exclusivitate.

1. In curand (mai exact pe 29 iulie) trupa Hi-Q va implini 13 ani de activitate. Ce credeti ca va aduce aceasta cifra pentru cariera voastra?

După atatia ani de succes ne pregatim sa ’atacam’ Europa. Prima noastra melodie in limba engleza, ’Lose You’, este deja hit in cateva tari si am licentiat melodia in Polonia, Canada, Mexic.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=boXeOE5Xg3Q[/youtube]

2. Care considerati ca este piesa cu cel mai mare impact la public si piesa care defineste trupa Hi-Q, din intreg repertoriul vostru?

Dacă ma intrebi acum, o sa-ți raspund ’Lose You’. E una dintre cele mai difuzate melodii romanesti din 2009 si o evoluție a sound-ului Hi-Q. ’Gasca mea’ este un imn al unei generatii si mereu are succes.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WvatkQ_1Ejc[/youtube]

De asemenea ’Un minut’ este o melodie sensibilă din anii de început ai trupei…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AgfwCyj3qO8[/youtube]

3. Personajele s-au schimbat de-a lungul anilor, povestea a ramas aceeasi. Cum priviti voi modul in care ati evoluat in toti acesti ani si influenta schimbarilor din trupa asupra voastra.

S-au schimbat multe, atat din punct de vedere muzical cat si al concertelor noastre. Ce nu s-a schimbat este mesajul pe care muzica noastra il transmite: viataa frumoasa, prieteni, pozitivism, energie:)

4. Anya este probabil cea mai angelica prezenta din galeria vocilor feminine din trupa Hi-Q. Cat de repede s-a integrat ea in marea gasca?

Generatia a treia este cea mai buna de pana acum! Urmeaza succesul international. Anya a fost 100% Hi-Q de la primul concert.

5. Stiu ca fiecare dintre voi are propriul blog. Considerati blogurile o sursa de promovare a imaginii sau un mod mai rapid de comunicare cu fanii?

Hi-Q a inovat mereu pe internet: primul site al unei trupe românești (1999), primul fan club online, primul blog al unui artist roman (2006), prima televiziune online (Hi-Q TV). Vrem să fim cât mai aproape de cei care îndragesc muzica noastra.

hi-q-3

6. Pentru Mihai: stiu ca esti un tip foarte direct in ce priveste showbizul din Romania. Nu ti-a fost teama niciodata de reactiile adverse?

Nu. In general nu imi este teama de reactiile oamenilor. In timp, am invatat sa folosesc chiar si reactiile adverse pentru a imbunatati performanta noastra, daca acestea erau indreptatite.

7. Pentru Florin: esti un promoter important al vanzarii online de muzica. Sa fie acesta viitorul industriei muzicale?

Internetul a schimbat fundamental vietile oamenilor. Muzica este online, nu e un lucru din viitor… este prezentul!

8. Care este cel mai mare vis al trupei Hi-Q si cum se materializeaza eforturile voastre in atingerea acestuia?

In fiecare an avem cate un vis, de obicei exagerat de inalt. Nu facem decat sa muncim si sa urmarim acest vis.

9. Un mesaj pentru toti fanii vostri!

Cu ocazia celor 13 ani de Hi-Q va uram la mulți ani! Multumim la fel :)

Multumim si noi trupei Hi-Q! Asteptam cele mai frumoase si nebunesti surprize din partea lor, asa cum ne-au obisnuit de 13 ani.

hi-q-2

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *