Declaratie oficiala Edward Maya

Edward Maya

Asa cum v-am promis, astazi revenim si cu partea a doua a povestii legata de piesa “Se thelo”. Am stat de vorba si cu Edward Maya despre tot ceea ce a implicat aceasta piesa, incredintata de el ca prim single pentru Kristine. Asa cum am mai spus, ramane ca voi sa decideti cine are dreptate si cine nu. Probabil…adevarul este undeva pe la mijlloc.

1. Care este de fapt adevarul? Cui ii apartine piesa si in ce perioada a fost compusa?

Piesa “Se thelo” a fost compusa in perioada in care eu si D-nul Adrian Sana colaboram pentru a face o schimbare in muzica romaneasca, mai exact sfarsitul anului 2008. Rezumatul pe scurt este : am colaborat impreuna la albumul Akcent – Fara lacrimi, printre piesele de pe album in studioul D-nului Adrian Sana s-a compus si piesa in cauza. Fiind piesa mea, dar existand respect pentru D-nul Adrian Sana si deoarece piesa a fost produsa in studioul acestuia, in momentul in care am hotarat sa cedez drepturile patrimoniale de autor catre casa de discuri RBA, mai exact in favoarea interpretei Kristine, am avut amabilitatea de a-l contacta pe D-nul Adrian Sana pentru a propune inregistrarea piesei impreuna la UCMR-ADA, deoarece piesa in cauza a fost produsa la acesta in studio. D-nul Adrian Sana a profitat de amabilitatea mea si a inregistrat respectiva piesa impreuna cu casa de discuri unde acesta are contract si anume ROTON. Am inteles ca amabilitatea
mea a fost inutila si astfel am inregistrat la randul meu piesa in cauza la UCMR-ADA. Cei care sunt in putere sa decida cine este autorul de drept al piesei “Se thelo” sunt cei de la UCMR-ADA, eu insumi am depus o cerere pivind o intrunire a consiliului la UCMR-ADA pentru solutionarea problemei.Insa dupa cum apare si pe inregistrarea de la UCMR-ADA D-nul Adrian Sana a inregistrat piesa in cauza dupa aducerea la cunostiinta publicului a piesei “Se thelo” de catre Kristine, dupa cum spune si Dreptul de autor si drepturile conexe cel ce aduce la cunostiinta publicului creatia este considerat autorul acesteia.


2. De ce s-ar fi proclamat Adrian Sana compozitor al acestei piese, din moment ce o perioada ati fost prieteni?

Prieteni este cam mult spus avand in vedere cele intamplate, din propria experienta va spun ca in industria muzicala din Romania nu exista prietenii, ci doar interese. Nu acuz pe nimeni si niciodata nu am facut un comentariu privind acest aspect tocmai pentru a nu cadea inutil in gura presei.

3. De ce piesa “Se thelo” in varianta interpretata de Kristine nu este difuzata la posturile de radio din Romania?

Pentru simplul fapt care este de astfel foarte evident: eu sunt un producator care acum se afirma, pe cand D-nul Adrian Sana este un artist cunoscut de cativa ani, in principiu este vorba de relatii. Dar de asemenea pot afirma ca am fost mult prea ocupat cu proiectul “Edward Maya” si astept in continuare solutionarea cererii de la UCMR-ADA.

4. Cum veti promova piesa in aceasta varianta din moment ce exista deja o promovare intensa pentru fetele de la Roller Sis?

Diferenta dintre piese este una destul de mare ca intonatie, ritm. Acest lucru este posibil deoarece piesa era neterminata, nefinisata in momentul in care colaborarea cu D-nul Adrian Sana s-a incheiat, terminand piesa in cauza in alt studio. Un cunoscator cu studii muzicale ar putea usor sesiza diferentele dintre piesa interpretata de Kristine si cea de formatia Roller Sis.

5. Cum raspunzi acuzatiilor aduse de “furt intelectual” ce ii implica pe Gabriel Huiban si Eduard Carcota?

Pentru D-nul Eduard Carcota nu am decat cuvinte de lauda, el este cel ce m-a initiat in aceasta lume si mi-a acordat incredere in mine ca om, ca artist. Nu inteleg exact de unde au aparut aceste acuzatii nejustificate si probabil false. Furt intelectual ? Aici apare o problema… Pentru ca in ciuda faptului ca unele persoane cu care am colaborat s-au folosit cu rea-credinta de vreo idee de a mea, castigand sume enorme de bani, legea nu incadreaza aceasta fapta in infractiunea de furt, desi dreptul de care este privat inventatorul este de o valoare cu mult mai insemnata decat cea a unui simplu casetofon de masina. Cu toate acestea inventatorul, nu se poate adresa instantelor penale, el avand deschisa doar calea unei actiuni de natura civila.

Pe final va las cu piesa “Se thelo” interpretata si in varianta Kristine. Doar publicul va fi cel in masura de a alege varianta care ii place mai mult.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8bdFrr-H6lk[/youtube]

 • Share pe Facebook
 • Google+
 • Twitter

17 thoughts on “Declaratie oficiala Edward Maya”

 1. varanta roller sis suna mult mai bine,kristine asta e inca o pitzipoanca.m am saturat de spalacitele astea

 2. baiatul asta se contrazice singur.ba ca a lucrat cu adrian sana sa schimbe muzica romaneasca ba ca el de fapt a lucrat singur la piesa asta.e cusuta cu ata alba

 3. varianta kristine suna mult mai bine…voi sunteti chiar surzi ca fetiscanele alea doua de la roller sis park sunt retardate.. ala nu e cantat.. ala e scremut plus efecte din plin pe voce… kristine chiar are voce si arata si bine.mai deschideti ochii si urechile fratilor!!!!!! felicitari edward maya.. in mometul de fata esti the best pe piata muzicala si multi te invidieaza.. iar kristine e un proiect care chiar are succes!!!

 4. @vicky
  esti cumva una din surorile de la roller sis sau poate ca esti mamica… fetele mai trebuie sa creasca si sa invete sa vb si sa cante…..degeaba postezi comenturi pt ele ca nu vor avea niciodata fani….kristine chiar ii are si ii merita si in plus stie sa faca show in concerte.. spun asta pt ca am vazut-o si ink ceva…canta live

 5. eu cred ca e vorba de reclama la mijloc. fiecare isi face reclama si pozitiva si negativa si la sfarsit impart banii :))

 6. propun ca melodia sa fie cantata sub numele de kristine & rolles sis – se thelo ptr ca nimeni sa nu se certe sa cante toate 3

 7. Varianta fetelor de la Roller Sis suna mult mai fain.Adica vocea Kristinei e altfel ca a fetelor.E parerea mea:].Deci chiar suna superb vocea fetelor pe melodie decat a lui Kristine.Si eu zic ca Edward cam minte:].

 8. Vad ca tineti unii cu,Kristine ca arata bine/:)?.Conteaza si vocea.Nu numai infatisarea.

 9. edward maya adica pe numele real eduard ilie minte oamenii care vor sa se afirme ca le face un hit si le cere 3000 de euro pe piesa si de fapt le face un mare rahat de piesa.e un hot baiatul asta!!!

 10. spune ne ce piese a facut visatorule ;-))))))…si in primul rand nu cere 3000 ci 5000 de euro…..hai spune ne numele la piesa facuta ;-)))))))) sau cel putin artista

 11. Bv Edward ia-i dat clasa lui Sana…lovitura d gratie…fata d exprimarea d cartier d Baia Mare a lui Sana…Edward da clasa…Maya sau Ilie…ai luat-o Sana d la un pusti…bv lui…tot respectul pt astfel d oameni..kre tac si fac si isi apara interesele..Sana? bafta multaaaaaa k ai nevoie cu Happy people sau faces aia:))))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *