Noutati Eurovision 2010 Romania

Joi, 28 ianuarie, s-a desfasurat la TVR prima conferinta de presa despre Selectia Nationala a concursului Eurovision 2010, coprodusa in premieră de Televiziunea Romana si ziarul Adevarul.

Marina Almasan, coordonatoarea proiectului Eurovision 2010 si Alexandru Catalan, director de comunicare Adevarul Holding, au reprezentat echipele celor doi coproducatori ai evenimentului, alaturi de ei fiind prezenti si doi reprezentanti ai juriului preselectiei din 25 ianuarie: compozitorii Calin Geambaşu si Adrian Despot.

Marina Almasan a făcut o trecere în revista atat a noutatilor din acest an care deja s-au vazut: schimbarile din regulament privind inscrierea, participarea si selectia pieselor sau a premiilor puse in joc, dar a anuntat si planurile privind emisiile viitoare ale TVR pentru promovarea Eurovision si spectacolul de Selectie Nationala din 6 martie.

Astfel, in 6 februarie, 2010, de la ora 14.20, emisiunea Ne vedem la TVR difuzată la TVR 1, va avea o editie speciala dedicata Eurovision 2010, cand vor fi prezentati toti cei 16 finalisti. Subiectul nu va fi ocolit nici in celelalte editii ale acestei emisiuni, insa o noua emisie dedicata Selectiei Eurovision 2010 este programata tot la TVR 1 in 1 martie, de Martisor, dupa Telejurnalul de seara.

O alta noutate a fost anuntata de Alexandru Catalan, director de comunicare Adevarul Holding: “din 6 februarie Punem Romania pe note. Avem in fata patru luni pentru o campanie muzicala de exceptie, cu multe evenimente memorabile la care vom lua parte si cu 16 melodii dintre care se va alege cea care ne va reprezenta cu brio la Oslo, la faza internationala a concursului Eurovision din acest an.”

Selectia Nationala Eurovision 2010 va fi transmisa sambata, 6 martie, in direct de la Circul Globus din Bucuresti, spectacolul fiind prezentat de Valentina Pelinel si Horia Brenciu, ajutati din camera verde de catre Gianina Corondan. Invitati speciali la acest eveniment vor fi Olsen Brothers din Danemarca, castigatorii concursului Eurovision, editia 2000, cu piesa “Fly On The Wings Of Love” .

Compozitorul cantecului ce va castiga selectia Nationala va primi la finalul emisiei din 6 martie cheile unui autoturism Seat Ibiza oferit de Alto Syncro, iar interpretul/a care ne va reprezenta la Oslo va primi un trofeu special creat pentru acest eveniment de sculptorul Alexandru Ghildus.

Alte informatii au vizat calendarul actiunilor următoare: marti, 2 februarie, va avea loc jurizarea creatiilor trimise pentru concursul „Creeaza mascota Eurovision 2010 in Romania!” si vor incepe filmarile pentru videoclipurile celor 16 finalisti.

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter

2 thoughts on “Noutati Eurovision 2010 Romania”

  1. ma ia durerea de cap cand vad aceleasi capuse flamande infipte in acest proiect.poate da Domnul si pleaca odata idiotul de Sassu si se mai schimba balaurii din TVR. AMIN !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *