Asasinul pe YouTube / Liceul Jokela – Finlanda

Autorul macelului de la liceul din Finlanda se declara un darwinist extremist, nemultumit de rasa umana.

Strazile micii localitati finlandeze Tuusula erau pustii ieri, contrastand puternic cu agitatia si panica din ziua precedenta, cand un tanar de 18 ani a ucis opt persoane la Liceul Jokela. Cladirile oficiale coborasera steagul in berna. Singurul loc unde se inregistra o forfota neobisnuita era scena masacrului, unde anchetatorii lucrau de zor pentru a contura o imagine clara a tragediei.

Potrivit politiei, Pekka-Eric Auvinen, elev in ultimul an la liceul respectiv, nu a avut nevoie decat de 20 de minute pentru a-si duce la indeplinire fantezia bolnava.

Inarmat cu un pistol de calibru 9 mm, pentru care obtinuse permis luna trecuta, Auvinen a intrat in scoala la ora 11.43. Atunci au rasunat primele tiruri. Fortele speciale au ajuns la timp pentru a auzi ultimele impuscaturi la ora 12.04. Acela a fost momentul in care asasinul si-a tras un glont in cap, el decedand in cursul serii la spital. In cursul incidentului s-au inregistrat 12 raniti, fiind vorba despre elevi taiati de cioburi sau care s-au accidentat in timp ce sareau pe geam. Spre deosebire de situatia inregistrata in alte incidente similare, profesorii au reactionat de la primele impuscaturi, inchizand usile la clase si indemnandu-si elevii sa sara pe geam, chiar daca se aflau la etajul unu.

Politia a anuntat ieri ca asasinul avea 500 de gloante, practic cate unul pentru fiecare elev al scolii. In incinta s-au gasit 69 de tuburi de la gloantele trase.

Pekka-Eric Auvinen publicase pe YouTube, cu mai putin de 24 de ore inainte de crima, un filmulet intitulat chiar „Masacrul de la Liceul Jokela – 11/7/2007”.

De altfel, o analiza a postarilor sale pe internet este suficienta pentru a deslusi ce era in mintea tanarului, care-si spunea Sturmgeist (Spiritul furtunii). In capul sau se amestecau convingeri de extrema stanga cu vederi neonaziste, rezumate de criminal in „Manifestul unui selector natural”.

Sturmgeist89, care se prezenta drept un „darwinist extremist”, scrisese recent pe YouTube: „Ii voi elimina pe toti cei pe care-i consider inadecvati, o rusine a rasei umane sau rebuturi ale selectiei naturale”. Intr-un alt mesaj, tanarul proclama „umanitatea este supraestimata”, cuvinte ce se suprapun peste imaginea unui individ obez. Dispretul pentru semenii sai transpare si din alte postari. „Nu pot sa spun ca sunt de aceeasi rasa cu aceasta rasa umana mizerabila, aroganta si egoista”, scria Sturmgeist89.

Chiar si colegii remarcasera ca, in ultimul timp, Pekka-Eric Auvinen, descris drept un tip destept, se purta ciudat si incepuse sa deseneze scene de masacru in care apareau arme de foc. Avid cititor al operelor lui Platon si Nietzsche, tanarul era, totodata, fascinat de filme deosebit de violente, gen „Nascuti asasini”.

Ma intreb acum. oare cati astfel de asasini de vor mai ridica peste ani ? In momentul de fata, toti copii au liber din partea parintilor sa vizioneze acele desene animate extreme de violente , care ruleaza in fiecare zi pe canalele de televiziune specializate, copii ajung cu usurinta la cele mai macabre stiri de pe mapamond, fara ca vreun parinte sa fie interesat de toate acestea. Cu siguranta si in generatiile urmatoare se vor mai afla monstri, insetati de a ucide.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=caI3Q-sWuwo[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fHkvmXG9ieQ[/youtube]

Filmul original, “Masacrul de la Liceul Jokela – 11/7/2007”

[flv]http://www.webworks.ro/wp-content/uploads/2007/11/sturmgeist89-asasin-youtube.flv[/flv]

Sursa : EVZ

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter

3 thoughts on “Asasinul pe YouTube / Liceul Jokela – Finlanda”

  1. Vai, nu imi vine sa cred ce oameni sunt pe pamantul asta … chiar parea un om ok, dar pozele se pare ca spun prea putin despre om … Dumnezeui sa-i odihneasca in pace, iar respectivul sper sa ajunga in iad

  2. bang bang u shot me down!!!jesus, ce fantezii au unii.noi avem noroc k pe la noi inafara de chiulit,copiat,flirt cu profii sau mita pt examene nu se prea intampla
    =)))

  3. Dumnezeule Mare!!! ramai fara cuvinte cand vezi asa ceva!!! oare ce monstrii au putut da nastere unei asemenea fiinte? dar il putem numi oare fiinta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *