Romania , de rasul Europei…!!??

Calin PetrescuNu ma grabesc sa afirm ca imi este rusine ca sunt roman, adeseori am acest sentiment, totusi ma cucereste gandul ca poporul acesta , are o indentitate milenara , o istorie zbuciumata , o cultura bogata, traditii unice in acest colt de Europa si totusi am fost un popor chinuit si suntem in continuare.

Acum in momentul actual, suntem de rasul Europei, totul pornind de la agresiunea savarsita la Roma de romanul Nicolae Romulus Mailat care a constituit stirea acestor zile in presa italiana, este teribil ce se intampla in Europa de la data de 1 ianuarie 2007, decand Romania a intrat in U.E. Nu credeam vreodata ca imi va fi rusine ca sunt roman, dar in zilele acestea mi-am simntit poporul umilit din cauza unor “canarii` de care nu avem nevoie. Asta nu ma va opri sa imi sustin identitatea de roman, cred in ea si mai cred la o Romania curata, sanatoasa si respectata ca si natie . Ramane ca cei care ne reprezinta din punct de vedere politic si dimplomatic sa mediaze sis a resolve in scurt timp acesta problema , pentru ca Romania si romanii cinstiti din Italia nu mai aiba de suferit.

Imi iubesc tara si neamul , vreau ca poporul asta sa fie sanatos si cu un drum scurt spre un trai european , domnilor politicieni nu pierdeti vremea ca o sa regretati …

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter

10 thoughts on “Romania , de rasul Europei…!!??”

  1. Asa e mai Petrescu asteptam mai multe articole de la tine … Bravo si baga in continuare

  2. hai,bah k exgerezi…acuma k un tigan ii luat in vizor si toti tiganii lui,kre pe buna dreptate,nu fac nimic prin italia dekt sa fure,sa deie in kp la ceilalti…park nu-i stii pe tigani.aia nu inseamna k ei considera toti romanii asa,crezi k pe chivu sau mutu tot asa ii percep,sau kte prezentatoare romance au la televiziunile lor…hai sa fim seriosi!!!!

  3. Atata timp cat in romania agresiunea nu se pedepseste fara proces acest fenomen nu se v-a opri prea curand. In ziua de azi poti imparti palem si pumni lejel pe strada nu patesti nimic, deoarece e nevoie sa fii la un pas de moarte sa stai vreo 20 de zile in spital un mic proces si apoi ia vinovatu de unde nu-i. Romania Tara de kkt.

  4. chinuit? parca ar fi altii de vina pt ceea ce ni se intampla noua…! intr-un fel ne meritam soarta…

  5. Am fost, suntem si vom ramane calul de bataie al tuturor. Asta ne e soarta fratilor. Ce ti-e scris in frunte ti-e pus. Asa suntem si noi. N e este scris sa suportam consecintele pt altii si le vom suporta si de acum incolo.

  6. sa sti ca Romani din Italia au avut de suferit si inca mai au si acuma.nu vorbesc doar asa,am o verisoara si un verisor care lucreaza acolo de vreo3 ani si stiu de la ei cat au avut de suportat.Ba chiar l-au dat afara de la lucru pe varumio.Varamea a fost mai norocoasa ca lucra intr-o localitate mai mica.Asta nu anseamna ca toti facem crime,furam,cersim,inselam si muncim de ne ustura palmele si ne rupem “oasele”constienti sau inconstienti(acuma)ca pe viitor sa ne fie mai bine noua!sau copiilor nostri.Daca apucam sa ne facem o familie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *