Traiesti mai mult

Exista o relatie intre moralitate, sanatate si longevitate? Shi Xiqian, faimosul maestru Zen din dinastia chineza Tang, a transmis oamenilor, sub forma unei prescriptii, secretele unei sanatati bune si ale longevitatii. Acesta a scris: “un stomac bun, o inima blanda si milostiva, cateva grame de politete, trei procente de rezonabilitate, sinceritatea este importanta, un procent de corectitudine, 100 de procente de respect filial, onestitate, folositi toate virtutile pe care le aveti, o oarecare cantitate de comoditate.”

Medicul brazilian Martins a descoperit recent, ca urmare a unui studiu cu privire la longevitate care a durat 10 ani, ca majoritatea celor care se bucura de longevitate au o moralitate buna si sunt respectabili.

Persoanele bune sunt amabile cu ceilalti; adesea se gandesc si la cei din jur si se cearta rar cu altii pentru propria faima sau avere, ii respecta pe cei in varsta si au grija de cei tineri. Aceste persoane vor fi in mod natural respectate de cei din jur, dispozitiile lor sunt linistite; au bune relatii interpersonale si se simt fericiti. In aceasta atmosfera, sistemul neuroendocrin este calm si functiile fiziologice umane sunt normale, prin urmare corpul functioneaza corespunzator, sistemul imunitar devine mai puternic, rezultatul fiind un organism sanatos.

Persoanele cu morala indoielnica traiesc in egosim, sunt rele, se gandesc intotdeauna numai la binele lor, gelozia lor este puternica si dau nastere la competitii rautacioase pentru a castiga un beneficiu cat de mic. Adesea traiesc intr-o hostilitate alerta, protectoare. Traiesc intr-o atmosfera tensionata. Din cauza unei asemenea presiuni si poveri psihologice intangibile cortexul cerebral traieste intr-o stare ridicata de tensiune, care are drept rezultat disfunctii ale organelor si sistemului imunitar, precum si inducerea a diferite boli. Cum ar putea o asemenea persoana sa traiasca mai mult?

Sursa: Epoch Times

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter

2 thoughts on “Traiesti mai mult”

  1. @Corneliu
    mss stiu dupa cum ma judeci tu cred ca si tu o sa traiesti mulllllllllltt…!!!:))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *