Telefonul pentru copii, de la NTT DoCoMo

NTT DoCoMo lansează un nou telefon mobil pentru copii, care dispune de o sonerie de alarmă pentru situaţii de panică şi de un sistem de localizare pentru a-i ajuta pe părinţi să îşi găsească rapid copiii dacă aceştia se rătăcesc.

F801i ar urma să fie pus în vânzare în Japonia în cursul acestei luni şi reprezintă cel de-al doilea aparat de la NTT DoCoMo, conceput pentru copii. Primul a fost lansat în 2006 şi s-a vândut până acum în aproape 500.000 de unităţi, potrivit lui Takeshi Natsuno, Senior Vice President şi Managing Director la divizia Multimedia Services de la NTT DoCoMo.

Ca şi predecesorul său, F801i oferă câteva funcţii pentru securitatea copilului, inclusiv o alarmă de 100 de decibeli în caz de urgenţă pe care copilul o poate activa trăgând de un şnur. Când sună alarma, telefonul luminează intermitent şi transmite în mod automat un mesaj e-mail părinţilor copilului, care cuprinde informaţii GPS despre locaţia în care se află acesta. Copiii pot transmite adresa la care se află şi fără să declanşeze alarma, prin apăsarea unui buton de pe marginea aparatului.

Nou în cazul F801i este o telecomandă pe care copiii o pot purta la încheietura mâinii, ca pe un ceas. Telefonul se blochează dacă este separat de acest sistem şi îndepărtat peste o anumită distanţă, dacă, de exemplu, copilul l-a uitat undeva. Telefonul sună atunci când se află la o distanţă de 10 metri de dispozitivul de control, pentru a putea fi găsit. Telefonul va notifica părinţii, prin e-mail, dacă este separat de sistemul de control pentru mai mult de cinci minute.

F801i blochează accesul la site-urile pentru adulţi şi poate fi programat să blocheze total accesul la internet în intervalul orar 22.00-06.00.

Ca şi în cazul primei versiuni, este nevoie de o şurubelniţă pentru îndepărtarea bateriei, în aşa fel încât se previne îndepărtarea acesteia de către copii, lucru care ar putea duce la dezactivarea sistemului de urmărire.

Dispozitivul, care funcţionează în reţeaua WCDMA (wideband code division multiple access), măsoară 10,5 centimetri lungime, 4,8 lăţime şi 1,8 grosime şi cântăreşte 120 de grame. Aparatul are o autonomie de 400 de ore în stand-by, 185 de minute în convorbire sau de 110 minute în convorbiri video. Telefonul este produs de către Fujitsu şi deocamdată nu există intenţia de a fi comercializat în afara Japoniei.

Sursa: Yahoo News

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *