Google Lunar X PRIZE

Google Lunar X PRIZEIn urma cu aproximativ 40 de ani omenirea a asistat la prima misiune umana pe Luna; acum Google ofera 30 milioane USD primei firme private ce va reusi acest lucru din nou.

La fel ca si Ansari X PRIZE ce a fost creat pentru a da un start industriei de navete spatiale comerciale ce pot ajunge in orbita, Google Lunar X PRIZE va fi oferit “echipei care poate aseleniza o nava pe Luna si transmite un stream video inapoi pe Pamant. Marele premiu este de 20 milioane USD pana pe 31 decembrie 2012; dupa aceea va scadea la 15 milioane pana pe 31 decembrie 2014 in momentul in care competitia va fi inchisa daca google si fundatia X PRIZE nu vor extinde termenul limita.”

Pentru a mentine interesul competitorilor va exista si un al doilea premiu de 5 milioane USD ce va fi castigat de urmatoarea echipa ce va aseleniza pana la sfarsitul anului 2014. Vor exista de asemenea si bonusuri primite pentru sarcini diverse precum gasirea apei sau supravietuirea in cursui unei nopti lunare.

Google se implica in acest proiect “deoarece credem in spiritul anteprenorial si abilitatea acestuia de a duce la capat cele mai ambitioase sarcini.”

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9K4zosGUMBw[/youtube]

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *