A murit Colin McRae

Colin McRaeColin McRaeColin McRaeColin McRaeColin McRae

Fostul campion mondial de raliu Colin McRae, primul britanic care a reusit sa isi adjudece titlul suprem intr-una dintre cele mai spectaculoase competitii ale motorsportului, a murit in data de 15 septembrie intr-un accident de elicopter ale carui cauze sunt inca investigate de politia scotiana.
Elicopterul ii apartinea legendei WRC si, conform lui Alister, fratele lui Colin, era pilotat chiar de el in momentul producerii accidentului.

In elicopter se mai aflau alte trei persoane, printre ele aflandu-se si baiatul lui McRae, Johnny, in varsta de doar cinci ani. Aparatul de zbor s-a prabusit in conditii neelucidate sambata in jurul orei 16:00 in apropiere de casa din Jerviswood, Lanarkshire pe care McRae o detinea. Toate cele patru persoane aflate in elicopter au murit.
“Am inteles ca era elicopterul sau. Colin era la bord”, a declarat agentul sau, Jean Eric Freudiger. “Am fost parteneri si prieteni apropiati in ultimii sapte ani. A fost cea mai buna persoana pe care am intalnit-o in viata mea. Incerc sa inteleg si sa constientizez ce am aflat acum cateva momente”, a continuat acesta.
Colin McRae s-a nascut in 5 august 1968 in Lanark, Scotia, facand parte dintr-o familie cu radacini adanci in motorsport. McRae a castigat titlul in WRC in 1995, pilotand pentru Subaru, dupa o lupta extrem de palpitanta cu spaniolul Carlos Sainz, pe care l-a invins in chiar ultima etapa, cea de pe teren propriu: Raliul Marii Britanii. Pe atunci, McRae era cel mai tanar pilot care castiga campionatul mondial si primul britanic care isi adjudeca titlul suprem. A concurat pana in 2003, an in care stabilea un record depasit intre timp de Sainz si Loeb: cele mai multe victorii de etapa in WRC (25).

A mai concurat intr-o etapa in 2005, cand a fost invitat sa piloteze o Skoda Fabia WRC in Marea Britanie. McRae a reusit atunci imposibilul, intrand in puncte cu o masina care nu reusise nimic notabil in restul anului. Invitat in continuare si in Australia, britanicul se indrepta spre un loc doi cand o problema tehnica l-a fortat sa abandoneze. Acelasi McRae a devenit solutia perfecta pentru a-l inlocui pe Sebastien Loeb la volanul unui Xsara WRC in 2006, cand francezul s-a accidentat si nu a putut termina sezonul. Britanicul si-a desavarsit cariera in motorsport concurand de cateva ori in Dakar si la Le Mans

Colin McRae declarase inaintea accidentului ca se afla in discutii cu echipa importanta pentru a concura in 2008 si ca daca aceasta intelegere va cadea va pune punct definitiv carierei sale de pilot. Tot de numele lui McRae se leaga una dintre cele mai de succes serii de jocuri video scoase vreodata pe piata. La sfarsitul anilor ’90 aparea Colin McRae Rally, primul joc dintr-o serie care a reusit sa il faca foarte cunoscut pe intreg Globul.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Zwb-RNbdx5U[/youtube]

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *